NILKKAKIPU

NILKKAKIPU.jpg

Nilkkakipu aiheutuu lähes aina nilkan tai jalkaterän kuormittumisesta väärässä asennossa.

Tyypillisiä virhekuormituksesta seuraavia oireita nilkan alueella ovat nilkan turvotus, nilkan alueen kiputilat, nilkan epävakaus ja erilaiset mm. akillesjänteen ongelmat. 

 

Nilkkakivun syynä on mahdollisesti nilkan nivelsidevammanilkan nyrjähdysnilkan nivelrikkoakillesjänteen vammatplantaarifaskiitti eli jalkapohjan kalvojänteen tulehdus tai erilaiset urheilijan ja liikkujan nilkkavammat sekä murtumat.

Nilkkakivun ja nilkan alueen virhekuormituksen syitä tutkittaessa on tiedettävä jalan yksilöllinen rakenne, jotta voidaan ymmärtää, onko jalan kuormitettu asento rakennetta vastaava. Jo pelkkä seisoma-asennon tutkiminen antaa paljon tietoa nilkkaan kohdistuvasta mahdollisesta kuormitusvirheestä.

Nilkan ja jalkaterän alueen kivuille on syynä virheellisen kuormituksen seurauksena syntyvä ylikuormitustila, joka johtaa paikalliseen ongelmaan  ja kipuun. Nilkan ja jalkaterän virheellinen toiminta voi myös olla oireetonta, mutta virheliike saattaa kompensoitua esim. polvessa ja lonkassa aiheuttaen sen alueen kipua.

Yksilölliset tukipohjalliset, Jalkavuoteet, korjaavat kuormitusvirheet kokonaan pois.

Nilkka saa yhtälailla yksilöllistä tukea ja askel paranee.