top of page

VASARAVARPAAT

Vasaravarpaat
Vasaravarvas.jpg

*Vasaravarpaat 

tarkoittaa sitä, että yksi tai useampi varvas koukistuu eli muistuttaa muodoltaan vasaraa. Perussyynä tähän voidaan pitää varpaan koukistaja- ja ojentajalihasten tasapainon muuttumista. 

 

* Virheasennon taustalla voi olla vaivaisenluu tai nilkka-nivelen rajoittunut koukistusliike. 

 

* Esim. vääränlaisista kengistä tai nivel-reumasta johtuen koukistajalihas hiljalleen kiristyy niin, ettei ojentaja jaksa enää sitä suoristaa. Vasaravarvas koukistuu niin, että varpaan pää osuu alustaan ja sitä vastaava päkiänivel yliojentuu. 

 

* Varpaat hakevat tukea, kun pitkittäisen jalkaholvin sisäsyrjä on syystä tai toisesta epävakaa ja kykenemätön tehokkaaseen ponnistukseen.

 

* Diabeteksessa jalkaterän pikkulihasten atrofia ja ääreishermotuho

aiheuttaa varpaiden kipristymistä virheasentoon.

 

* Vasaravarpaat aiheuttavat päkiä-kuormitusta ja -kipua, känsiä ja hermopinteitä

 

 

ORTOPEDINEN YKSILÖLLINEN RATKAISU

Jalkavuode on yksilöllinen ortopedinen pohjallinen, mikä poistaa virhe-kuormitukset päkiän ja varpaiden alueelta sekä tukee koko jalan luonnonmukaisella tavalla. Jalan painopisteet jakaantuvat eikä ylimääräistä kuormitusta enää synny. Askel on tehokas eri tukialustoilla.

Tarvittaessa vasaravarpaita voidaan oikaista kirurgisesti. Leikkauksessa poistetaan varpaan tyvinivelestä osa luuta. Kuitenkaan ei ole varmuutta asettuuko varpaat luonnolliseen tilaan. Koska kyseessä on alkujaan jalkaterän kuormitushäiriö, niin pohjalliset olisi tärkeätä käyttää.

bottom of page